Verzekeren op maat

Bij Achmea zijn we continue bezig om onze verzekeringsproducten verder aan te passen naar de wensen en behoeftes van de klant. Met als uiteindelijk doel; een zo goed mogelijk product neer te zetten, tegen de juiste prijs, voor iedere klant.

De premie voor iedere klant wordt berekent door de kans op en de hoogte van potentiele schades in te schatten. Zo wordt er bij een autoverzekering gekeken naar het type auto, de schadegeschiedenis van de klant en de postcode. Woont een klant ergens in een binnenstad, dan is er een hogere kans op ongelukken door de relatief hogere verkeersdrukte. Hierdoor betaalt die klant een hogere premie, ongeacht het gebruik van de auto. Maar woont een andere klant nu buiten de stad en rijdt die elke werkdag naar de binnenstad voor het werk, dan betaalt die klant een lagere premie.

Om dit te kunnen conformeren richting de toekomst is het nodig om het ‘risico’gedrag van de klant mee te nemen in de risico inschatting. Zo kan Achmea, door een completer beeld van de klant, de verschillende verzekeringsproducten nog beter op maat aanbieden en tegen een eerlijkere prijs.   

Denk jij een passende oplossing om een (of meerdere) van onze verzekeringsproducten verder te profileren richting het gebruik en de behoeftes van de klant? Of heb je ideeën of beschik je over tools om de juiste data hiervoor te verzamelen? Reageer dan snel.

Criterea

Om iedereen tijd te besparen hebben we nog wel een paar criteria waar oplossingen aan moeten voldoen. Kan je onderstaande vragen positief beantwoorden zijn we zeker geïnteresseerd in jouw idee!

  • Je kan een werkende oplossing laten zien - een prototype kan ook, enkel een schets of beschrijving niet
  • Je kunt aantonen dat je oplossing in de praktijk een nuttige bijdrage zal hebben
  • Je oplossing moet in serie te produceren zijn
  • Je oplossing moet betaalbaar zijn voor de consument

Waarom reageren?

Leuk dat wij op zoek zijn naar oplossingen, maar what's in it for me denk je wellicht. Dit is wat wij  je kunnen bieden:

Toegang tot een afzetmarkt, wij hebben miljoenen klanten in Nederland

Daarnaast maken we deel uit van een Europees samenwerkingsverband Euroapco, waar we samen 45 miljoen klanten bedienen

Toegang tot een groot internationaal netwerk via onze deelname in eco-systemen en onze strategische partners

Mogelijke opname in producten- of diensten portfolio van een van onze merken

Mogelijk strategisch partnership

Denk je nog steeds een oplossing te hebben die we echt moeten zien, druk dan op onderstaanden knop en je hoort spoedig van ons!

Please fill in your header