Cyber-proof Smart Homes

Om huizen slimmer te maken zijn er steeds meer IoT oplossingen op de markt. Denk hierbij aan slimme koelkasten, thermostaten, deurbellen, camera’s etc. Deze smart-home producten bieden een hoop voordelen op het gebied van veiligheid, inzicht in gebruik en natuurlijk gemak. Gemiddeld heeft een huishouden in Nederland al snel 10 tot 30 apparaten in huis die een verbinding hebben en data bevatten, lokaal of in de cloud.  

Aan de andere kant nemen door het toepassen van meer IoT oplossingen in huis de kans op cyberrisico’s ook toe. Zo kunnen bijvoorbeeld IoT oplossingen via botnets massaal gebruikt worden voor cyberaanvallen. Dit kan leiden tot een verhoging van het stroomgebruik, privacy schending of zelfs vervolging voor het bijdragen aan een DDos aanval.

Om de negatieve gevolgen tegen te gaan is Achmea opzoek naar (preventieve) oplossingen om ‘IoT’-apparaten in huis beter te beveiligen tegen de verschillende cyberrisico’s. Heb jij hiervoor een passende oplossing, dan horen wij het graag!

Criterea

Om iedereen tijd te besparen hebben we nog wel een paar criteria waar oplossingen aan moeten voldoen. Kan je onderstaande vragen positief beantwoorden zijn we zeker geïnteresseerd in jouw idee!

  • Je kan een werkende oplossing laten zien - een prototype kan ook, enkel een schets of beschrijving niet
  • Je kunt aantonen dat je oplossing in de praktijk een nuttige bijdrage zal hebben
  • Je oplossing moet in serie te produceren zijn
  • Je oplossing moet betaalbaar zijn voor de consument

Waarom reageren?

Leuk dat wij op zoek zijn naar oplossingen, maar what's in it for me denk je wellicht. Dit is wat wij  je kunnen bieden:

Toegang tot een afzetmarkt, wij hebben miljoenen klanten in Nederland

Daarnaast maken we deel uit van een Europees samenwerkingsverband Euroapco, waar we samen 45 miljoen klanten bedienen

Toegang tot een groot internationaal netwerk via onze deelname in eco-systemen en onze strategische partners

Mogelijke opname in producten- of diensten portfolio van een van onze merken

Mogelijk strategisch partnership

Denk je nog steeds een oplossing te hebben die we echt moeten zien, druk dan op onderstaanden knop en je hoort spoedig van ons!

Please fill in your header

Please fill in your header